Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Çetin, “Projeye aykırı inşaata izin vermem”

Çetin, “Projeye aykırı inşaata izin vermem”

Çetin, “Projeye aykırı inşaata izin vermem”

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, 6,9 büyüklügündeki Izmir Depreminin insaatlarin projeye uygun yapilmasinin hayati önemini bir kez daha ortaya koydugunu söyledi. Türkiye’nin bir deprem ülkesi oldugunu animsatan Baskan Soner Çetin, “Burada insan hayati söz konusu. Bu nedenle kimse Çukurova Belediyesi’ne proje hilafi olan insaatlara onay için gelmesin. Izin vermem” dedi.
Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, kaçak yapilara ve proje hilafi olan binalara bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da izin vermeyeceklerini açikladi.
Çukurova Belediye Meclisi’nin Kasim ayi olagan toplantisina baskanlik eden Soner Çetin, gündem maddelerine geçilmeden önce 6,9 büyüklügündeki Izmir Depremine degindi. “Türkiye’ye geçmis olsun. Hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum” ifadelerini kullanan Baskan Soner Çetin, sunlari söyledi:

 

YANLIS YAPANIN ISLERI BURADA YÜRÜMEZ

“Türkiye bir deprem ülkesi. Adana da deprem riski altindaki kentlerden biri. Adana 1998’de 6,3 ile ciddi bir sinav vermisti. Binalar yikilmis, insanlarimiz hayatini kaybetmisti. Bu nedenle depreme her zaman hazirlikli olmamiz gerekiyor. Gerçi Adana depreminde Çukurova iyi bir sinav vermisti. Bunda zeminin daha saglam olmasi ve yeni yerlesim yeri olmasinin etkisi büyük. Simdi Sambayadi-Kabasakal bölgesinin imar sorununu çözdük ve orada 250 bin kisinin yasayacagi modern bir kent kurulacak. Kurulacak yeni kentte de olasi bir depreme karsi tüm önlemler alinacak. Hep uyariyorum; kimse proje hilafi yapmasin. Benim karsima böyle bir konuyla gelmesin. Herkes hakkina razi olacak. Iki ayri proje yapiliyor. Ikisi de yan yana. Biri kurallara uyuyor, hakkina razi oluyor, digeri daha fazla kazanmak için projeye aykiri davraniyor. Kimse benim karsima böyle bir durumla gelmesin. Bu belediyede dürüst davranan müteahhidin isleri yürür ama yanlis yapanin isleri yürümez.”

 

BELEDIYELERIN ELINI GÜÇLENDIRIN

Baskan Soner Çetin, deprem gerçeginin gözardi edilemeyecegini vurgulayarak, projeye aykiri insaatlara asla izin vermeyeceginin altini özellikle çizdi. Yanlis yapana izin vermemekle ne kadar dogru yolda olduklarinin depremde yine ortaya çiktigini belirten Baskan Soner Çetin, “Depremden sonra yine uyariyorum; suistimale izin vermem” dedi.
Baskan Soner Çetin, “Biz belediye olarak üzerimize düseni fazlasiyla yapiyoruz. Birileri üç bes kurus fazla kazanacak diye insanlarin hayatlariyla oynayamayiz. Yillardir kaçak yapilarla ve proje hilaflarina karsi mücadele ediyoruz. Çevre ve Sehircilik Bakanligina da belediyelerin bu konuda elini güçlendirmesi çagrisinda bulunuyorum. Ayrica müteahhitleri bir kez daha buradan uyariyorum; projeye uygun davranin” seklinde konustu.

 



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı